Aylık arşivler: Ağustos 2012

Kendine Güvenmek Ve Azim

Kendine Güvenmek Ve Azim
DR. Robert Anthony kişisel gelişim kitabı sevenler için yazmış olduğu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kendine güven ve azim insanın birinci temel kuralı olmalıdır. Bir şeyi ben yapabilir miyim? Yok ben bunu yapamam! Bu olacak işmi gibi soruları kendinize sormayın. Allah-ın izni ile ben bunu yaparım cümlesini sarfedip Bismillah diyerek başlayın. Karşınıza ne tür sorunlar çıkarsa çıksın ve hangi konuda olursa olsun çözümünün olduğunu mutlaka bilin. Bıkmak, sıkılmak, sinirlenmek size fayda getirmez. Hayal gücünüzü en üst seviyede kullanın, korku, endişe, suçluluk ve başarısız olma kaygısından kendinizi bir an önce ayırın. Başaracağım. kelimesi size yol gösterecektir. Kendinizi özel hissedin. Kimse sizden üstün değildir. Allah katında ki üstünlük ise takva iledir. Bir kaç ay önce yaptığım iş üzerine çıkmaz bir yola girmiştim. Ne yapsam tutmuyordu. evirdim, çevirdim, yatırdım, kaldırdım olmuyordu. Neyse moralim bozuk Cem Yılmaz ile Şener Şen’in filmini seyrederken ( filmin adı av mevsimi ) bir kelime kafama takıldı. Bakış açınızı değiştirin diyordu Şener abi daha sonra film bitti ilk işim bakış açımı değiştirdim.
Bakış açısı oluşturma ve amaç belirlemenin en basit yolu yapacağınız işin sizi hangi yollardan hedefe götüreceğini kağıt üzerinde belirlemekten geçer. Zihninizi tamamen işinize yoğunlaştırın. Kazanan siz olacaksınız.

Dindar Nesil Müslüman Telefon

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dindar nesil projesini destekliyorum. Tabi ki bu proje herkesin anladığı manada değil, dindar nesil derken sabah akşam kendini bir odaya kapatmış kafasında cübbe olan, 1 metre sakala gark olmuş insanlardan söz etmiyoruz. Tayyib beyde bunu kastetmiyordur. Dindar nesil denilince en azından Allah-ı bilen, onun emir ve yasaklarından uzak durmaya çalışan, haram dediğini haram olarak bilen ( burayı açmak gerekirse kişi faizin haram olduğunu bilerek kredi çekerse günahkar olur. Bunda sorun sadece kişinin günah işlemesi vardır. Ancak faize her ne yolla olursa olsun helal derse Allah korusun burada dinden çıkması söz konusudur.) Yani günümüzde Allah-ın emir ve yasaklarını bilmeyen insanlar toplumun çoğunluğunu oluşturmuştur. Kulaktan dolma bilgiler İslamı tehdit etmeye başlamıştır. Burada Tayyip Erdoğan haklıdır. Bir yetişkin çocuğa kimin ümmetinden sin diye sormuştum. Gelen cevap kan dondurucu idi Osman’ın ümmetindenim demişti. Tabi benim aklım Hz Osman r.a. gitmişti. Kendi kendime acaba farklı bir mezhep falan var mı diye düşünürken Osman kim? demiştim. Osman’ın babası olduğunu söylemesi milleti güldürürken beni korkutmuştu. İşte dindar nesil denilince akla bu gibi insanların eğitimi gelmesi gerekiyor. Allah-ı bilen, peygamberi bilen, İslamda ki temel ilkeleri bilen nesil olması herkesin yararına olacaktır diye inanıyorum. Kimseden gece gündüz namaz kılmasını isteyemezsiniz, cemaatlere katılmasını isteyemezsiniz ama belli başlı konularda temel bilgileri bilmesi herkesin yararına olacaktır. İskender Evrenesoğlu gibi dallamaların insanları kandırması zorlaşacaktır. Birde dindar nesil denilince telefonlarına Abdus samed ya da çeşitli ilahiler koyan insanları görmeyiz. Diyeceksiniz ki bunda ne gibi bir beis var ya adamın telefonu bir çalıyor Allah Cennet’e diyerek darbuka vs hangi enstrümansa onunla başlıyor. Oğlum öyle Cennete değil çeşmeye bile gidemezsin desen adam kavga eder seninle. Dini bilen bir bir insan bu tip işleri yapmaz. Yap sa seviyesini bilir. Telefon çalıyor ezan okuyarak, ilahi söyleyerek, sure okuyarak yani kardeşim telefonun değil sen Müslüman ol önce. İşte dindar nesil bu gibi işleri yapmaz, türbeleri ziyaret eder ondan medet ummaz ağaçtan, kuştan, böcekten keramet beklemez. Telefon müslümanı olmaz. Yani telefonu satarken de bir işe yaramaz bu telefon 5 vakit namaz kılıyor desen bile kimse 5 kuruş fazla vermez 🙂 Allah hepimizi bu gibi durumlardan saklasın.

İşte Benim Buradayım

Hayatta çok zorluklar görmüş biri olarak nasihat babında sadece şunu söyleyeceğim. Mücadele bir hayatın olmazsa olmaz kuralıdır. Tabi burada demogoji yapmayacağım. Yok şunu yaşadım, yok bunu yaşadım, Yan geldi çamura battı. Çocuktum, abidük, gübüdük işler bana göre değil. Allah-u Teala sizin şer bildiklerinizde nice hayrlar vardır. Hayr bildiklerinizde nice şerler vardır diyor. Yani başınıza hayatta gelmedik şeyler kalmasa bile asla mücadeleyi bırakmayın. Motive olun, çalışkan olun, dürüst olun gerisi hikaye.
Para insanı kontrol eden büyük bir olgudur. Herkes kendinde çok fazla olmasını ister. Rahat yaşam şu bu şeytan kanına girdi mi? artık insan onun esiri olur. Parayı Allah dilediğine verir. Yani Allah dilemedikten sonra kul ne yaparsa yapsın zengin olamaz. Yalnız Allah ilmi isteyene veririm diyor ayeti kerimesinde. Rabb-im ilmimizi artırsın inşallah. Hem İslami, hem insani ilimde başarılı olmayı nasip eylesin. Neyse efendim sizlere bir Zeki Müren şarkısı ile hoşça kalın diyeyim.

Mesut Bahtiyarı Konuk Etmek

Kim Zeki Müren dinlerde duygulanmaz ki sevdiğimiz bir eserinden, benim yerim çok uzakta dualarla yaşıyorum. Dertli gönüllere giren işte benim Zeki Müren diyor. Mesut bahtiyarı dinlemeyi ihmal etmeyin efendim arada ruhunuzun pası temizlenir. Zeki abi gitti, Barış abi gitti, Hayaloğlu diye bir şairde kalmadı. Dünya fani efendim.