Aylık arşivler: Ekim 2012

Arama Motoru Savaşı

Artık teknoloji ilerledikçe insanlar daha internette vakit geçiriyorlar. Google, yahoo, bing, yandex falan derken arama motoru camiasında hızlı bir artış var. Hatta yakında bu savaşa dönüşecek desek yalan olmaz. İnterneti takip eden biri olarak Google şüphesiz kral, ama yandex böyle giderse krallığa en büyük adaylardan biri olarak görülüyor. Yandexin Türkçe arama motoru daha yeni ama çok gelişiyor. Hele ki en son tarayıcı işine de el atmasından anlaşılıyor ki gözü yükseklerde 🙂

http://browser.yandex.com/ bu verdiğim adreste yakında Türkçe bir yandex tarayıcı göreceksiniz. Chrome, opera, firefox, safari derken yandex tarayıcıyı da kullanmaktan zevk alacağım. Zaten yukarıda saydığım tarayıcıların hepsi Googlenin kumandasında. Google onları destekliyor onlar googleyi. Rekabet iyidir. Bir şey tekel oldu mu orada baş ağrısı vardır.
Yandex Türkçe arama motoru olarak güzel işler yapacağını sanıyorum. Reklamcılık alanına vs girerse bir çok farklı Google servisleri gibi servis oluşturabilirse markalaşma yolunda tam gaz gidecektir.

Cesaret Nedir Biliyormusunuz

Cesaret bence belirsizliğin g..üne parmak atabilmektir. Sonuçları ne olursa olsun b.ka sarma ihtimali olsa bile insana motivasyon verir. Sultanhamid yavşakları bilemezler cesaretin ne olduğunu. Hiç bir şeyden korkmadan haklı olan mücadelesinde sonuna kadar hatta sona kadar gidebilmektir. Kendi arkasından korkanlara ha s.ktir lan sen zavallı bir yaratıksın diyebilmektir. Kendini sanal bir mailin arkasına gizlemek ve şunu yaparım bunu yaparım demek ödlekliktir. Bunca zaman hiç bir sanal ismin arkasına sığınmadım. Gerekte görmedim. Ben buyum İbrahim Kar. Buradan öyle şeyler yazardım sana aklın dururdu. Oran tavana vururdu ama neyse kişisel bloğumu bir yavşak için kirletemem. Zaten seni iplememem sana yetip artıyor. İngilizce kelimelerde silindin. Türkçelerde de yakında silinirsin. Allah çok büyüktür. Mazlumun ahını hiç bir zaman yerde bırakmaz vakti saati gelince alır ve gerekeni yapar. Mahkeme masraflarını dert etme öderiz be takma kafana ufak tefek şeyleri. Sana kaptırdığımız paranın yanında mahkeme masrafı nedir ki? Allah’a çok şükür kazanıyoruz o kadar 😀
Şöyle birde şarkı yayınlayayım belki cesaret verir. Grup yorum söylüyor.

Ben Bildiğin gibi değilim

Bu aralar Ali Kınık dinler oldum. Ali Ayşe’yi seviyordan tut, bildiğin gibi değile kadar gidiyoruz bakalım. Yalnız kurt, koca reis, alayına isyan favorilerimden. Ben müzik zevki karmaşık bir insanım. Bir çok aykırı müziği dinlerim. Ahmet Kaya, Selda Bağcan tam ters kulvarda Ahmet yılmaz, Ali Kınık müziği hiç bir siyasi olaya katmam. Şiirde aynıdır. Nazım Hikmet’te okurum, Necip Fazıl’da yani herkesin bildiği gibi değildir.

Dost Ve Düşman Nedir Görüşlerim

Dost nedir? bence sevdiğiniz bir insana kızabilmektir.

Dost nedir? Bence sevdiğiniz bir insana kızabilmektir. Ona doğruyu direk söyleyebilmektir. O gerçekten insana erdem verir. Dostun olduğu sürece bir adamsın. Dostun seni sınırsız sevdiğin sürece insansın.

Düşman nedir? Düşman benim ne yapmam gerektiğini söyler. Düşmanımın istediği yönün tam tersine giderim. Düşmanım beni Bağdat’ta görmek istiyorsa ben Paris’e giderim. Dersimi en iyi düşmanımdan alırım. Düşmanınız olmazsa savaşamazsınız. Kendinizi kanıtlayamazsınız. Bir devletin düşmanı yoksa yok olmaya mahkûmdur. İnsanda böyledir. Düşman insana hırs verir. Toprağı çapalayan meczup bile olsanız bir düşmanınız olacak illa. Değilse o toprağı çapalayamazsınız. Sizi çekemeyenler olacak hayatta. Değilse savaşma hırsınızı kaybedersiniz. Burada ki savaş yaşam savaşıdır. Hayatınızı idame ettirebilme savaşıdır. Sizi bir şeye benzetemeyenlere karşı savaş vermek büyük bir olgudur. Birilerine bak ben buyum ve buradayım diyebilmek. Kazanmadan mutlu olunmaz. Kaybetmenin bile saadeti vardır. Feld mareşal unvanını alana kadar bu savaştan yılmak yok. Ben meydanda beklemekteyim.
İşte burada söylemeye çalıştığım şey aslında basit yaşamak için düşmanda olacak dostta.
şman!