Aylık arşivler: Kasım 2012

Pw uzantılı Domainler Yolda

İnternet dünyasının hız gelişmesi domain pazarının büyümesi birçok domain uzantısını getirdi. PW yani profesyonel web uzantılar 03 Aralık 2012 itibarı ile sadece marka ve patent sahibi kişi ve kuruluşlara yönelik Sunrise dönemi tescil işlemleri başlayacaktır. 8 şubata kadar marka sahibi olan kişiler başvurularını yapabilirler. 25 mart tarihinde halka arzı başlayacak olan domain kalırsa 🙂 bizde almayı düşünüyoruz.
Şöyle yazıdaki gibi test ettim. hiç hoşuma gitti millete makara oluruz. Gerçi bundan önceki tc uzantılarda istediğimiz randumanı alamadık ama neyse belki birgün alırız. Yalnız bilişim sektöründe bu kadar domainin olması iyimi kötü bilemiyorumda bildiğim tek şey önüne gelenin uzantı çıkarıp milleti soyduğu. 🙂 Yani soyduğuna tc uzantılara bakarak anlayabilirsiniz. 5 tane tc uzantı 2500 lira gibi bir para tutuyor. Şimdi gelde bu domaini google amcaya sevdir. 🙂

Google ve Ben

Uzun yıllar bir insanın internet hayatı olunca kendi kendine şöyle bir arkasına bakıyor. Hayat bazen film şeridi gibi insanın gözünün önünden geçer. Google ile ben 2000 yılında tanıştım. Ondan önce herkes gibi yahoo kullanıyordum. Tabi bununla beraber o tarihte herkesin kullandığı mynet sitesinin de vazgeçilmez üyesiydim. Google ile tanışmamdan bu yane o çok yol aldı. Tabi bizde yaya kalmadık ama Google kadar hızlı olamadık. Türkiye deki en mükemmel birkaç domainin ilk sahibi benimdir. İş güç vs o zamanlar yatırım ve bilgi eksikliği yüzünden bir cacık yapamadım. Ama her zaman sıkı bir Google takipçisiydim. Hatta abartısız Larry Page ve Sergey Brin’in kırk yıllık arkadaşı gibiyimdir. Aşağıdaki resimde onların ve Dr. Eric Schmidt ilk kendi kendine giden arabayı hayata geçirdiklerinde onlardan fazla sevinmiştim.

Bu konuda şu adreste bir makale yayınlamıştım. Google Otomatik araba yapıyor konyateam.com en eski sitelerimden biridir. Hiç bir zaman bakamadığım sitelerden oda. 🙂

Konumuza döneyim. Google her atılımda, her güncellemede takip ettiğim bir bilişim şirketi olmuştur. Geleceği çok parlak olan ve buraya gelmek için sürekli çalışan bir şirket. Bilişim dünyasının devi. Birçok insana para kazandıran ve birçok insanı zengin eden. 🙂 Google artık yeni dünyada daha iyi projelere gidiyor ve biz hala takipteyiz. İyi varsın Google diyorum.

Yeni Sosyal Oyun Dünyasında Gelişmeler

İnternette sürekli artan ve ziyaretçilerin uzun süreler kaldığı oyun dünyası artık kendini aşıyor. Her geçen gün yeni oyunlar piyasada çok fazla çıkmaya başladı. Sektörün en ünlüleri spielgames gibi firmalar daha çok kaliteli oyunlar üretmeye başladı. Sektörde artık yapılmayan bir oyun kalmadı. Evdeki pc oyunlarının kalitelerini aratmayacak şekilde flash oyunlar yapılıyor oldu. Peki Türkiye bu noktada nerede? Gördüğüm kadarı ile Türkiye’de iyi eğitimler ile yeni flash oyuncular sektörde boy göstermeye başladı. Bunlardan bir tanesibilge adamdır. Türkiye’de birkaç ilde eğitimlerine devam etmektedir. Bende bu eğitimlerden birine katılmaya karar verdim. Çok yakına eğitim için İstanbul yolculuğu başlayacak. Yeni dünyada artık en önemli internet sitelerinin başında oyun siteleri gelecektir. Kaliteyi yakalamış siteler çivi gibi yerlerinde durmaya devam edecektir.